Tovább kopogtat az infláció a tengerentúlon

2018.04.10. 15:34 • Erste Uzsonna

Megtartották a hajnalban szerzett pluszokat napközben az amerikai határidők, piacnyitás előtt az indexek 1,1-1,4% közötti emelkedést mutatnak.

Magasabb lett a termelői infláció a vártnál az USA-ban márciusban. Év/év alapon 3%-os drágulás volt megfigyelhető (várt: 2,9%), míg az élelmiszer- és energia-áraktól tisztított mutató 2,7% lett (várt: 2,6%). Mindkét esetben 0,2 százalékpontos gyorsulás volt látható az előző havi adathoz képest. Ez pedig arról tanúskodik, hogy továbbra is egyre erősödik az inflációs nyomás az USA-ban.

A mai napon kezdődik Mark Zuckerberg kétnapos szenátusi meghallgatása. A Facebook vezérigazgatója minden bizonnyal annak érdekében próbál majd szólni, hogy ne vezessenek be mélyrehatóbb szabályozásokat az internetes vállalatok ellen. Ehhez pedig arról kell meggyőznie a Szenátust, hogy a vállalat egymaga képes fellépni a múltban történt személyes adatokkal kapcsolatos visszaélések ellen.

A technológiai szektor állami támogatása körül elakadtak a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína között az ügyhöz közel álló források szerint. Azt már elvileg felajánlotta a kínai fél, hogy az ország több cseppfolyósított földgázt (LNG), mezőgazdasági termékeket, luxuscikkeket és felvezetőket fog importálni az USA-ból a kereskedelmi deficit csökkentése érdekében. Emellett a pénzügyi szektor megnyitását is felpörgetné Kína, valamint több teret engedne amerikai cégeknek a dinamikusan növekvő kínai e-kereskedelemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás