Van itt kérem infláció

2018.04.11. 15:23 • Erste Uzsonna

1% körüli mínuszt indukálnak az amerikai határidők piacnyitás előtt, miután a szíriai konfliktus eszkalálódása az USA és Oroszország között enyhe risk-off hangulathoz vezetett a részvénypiacokon. Donald Trump a mai napon Twitteren az írta, hogy Oroszország készülhet az amerikai rakétákra Szíriában. Ha a felek közötti konfliktus valóban tettlegességig fajul, az fenntarthatja a megnövekedett volatilitást a piacokon.

Noha hó/hó alapon 0,1%-kal estek a fogyasztói árak a tengerentúlon a várt stagnálással szemben márciusban, az év/év alapú mutató a vártnak megfelelő 2,4%-ra ugrott a megelőző havi 2,2%-ról. Ez pedig annak volt köszönhető, hogy a mobilszolgáltatások árában bekövetkezett nagy esés a tavalyi évben (csak márciusban 7%-ot estek hó/hó alapon) elkezdett kikerülni az éves adatokból. Ez pedig a maginflációban is meglátszott, ami szintén megfelelt a várakozásnak és 2,1%-ra gyorsult a februári 1,8%-ot követően. Ez pedig megerősítheti a Fed-et abban, hogy az általuk preferált és a most publikált mutatóval 70%-ban megegyező árindex is stabilan a 2%-os céljuk felé tart. Azt pedig, hogy a Fednek mi a véleménye az inflációs folyamatokról a tengerentúlon a ma magyar idő szerint 8 órakor napvilágot látó jegyzőkönyvből derülhet ki.

Az ügyhöz közel álló források szerint a Walmart szerezhet mértékadó befolyást a legnagyobb indiai e-kereskedelmi láncban (Flipkart Online Services), így fontos győzelmet arathat az Amazonnal dúló versenyben az ázsiai országban.

A mai napon folytatódik Mark Zuckerberg szenátusi meghallgatása, magyar idő szerint 4 órakor. Tegnap jól állta a kínos kérdésekkel szemben a sarat, valószínűleg ma sem lesz egyszerű dolga.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás