Oldódnak a piacok, pozitív felütés a Delta Air Lines-tól

2018.04.12. 15:50 • Erste Uzsonna

0,5-1% közötti emelkedéssel kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai indexek.

A kezdeti jó hangulat az amerikai tőzsdén annak köszönhető, hogy a befektetők inkább arra spekulálnak, hogy nem eszkalálódik tovább az Oroszország és az USA közti feszült viszony. Az orosz felsőház Védelmi és Biztonsági Tanácsának egyik tagja úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges katonai lépésnek nagyon súlyos következményei lehetnek, amivel az amerikai katonai erők is biztosan tisztában vannak. Ott nem populisták ülnek, hanem vérprofik, nyilatkozta. A kérdés persze az, hogy sikerül-e nekik Donald Trumpot meggyőzniük a békés végkimenetelről.

Jó alaphangulatot adott a Delta Air Lines az első negyedéves gyorsjelentési szezonnak, amit főként a következő negyedévre vonatkozó kedvező kilátásai indokoltak. A negyedévre a vártnak megfelelő 0,74 dolláros tisztított EPS-t jelentett a vállalat, szintén a vártnak megfelelő 9,8 milliárd dolláros árbevételen. A nemzetközi vonalakon kifejezetten erősen teljesített a cég, ami a második negyedévben is kitarthat, azonban azt követően kissé visszaeshet. A második negyedévben 3-5%-kal emelkedhet az egy utasmérföldre jutó árbevétele a légitársaságnak, ami az egymást követő ötödik áremelkedést jelentheti. Ez pedig eloszlatta azokat a kétségeket, miszerint az amerikai légitársaságok bevételei akár vissza is eshetnek a most folyó negyedévben. A részvények 2%-kal emelkednek piacnyitást követően.

233 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az előző hét folyamán, ami továbbra is igen alacsony érték, és egy relatíve feszes munkaerőpiacról árulkodik.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás