Igyekszik összeszedni magát a GE

2018.04.20. 15:54 • Erste Uzsonna

A stabilizálódás első jelei jelentek meg a General Electricnél a ma közzétett első negyedéves gyorsjelentésben. Az egy részvényre jutó tisztított nyereség 0,16 dollár lett a várt 0,12 dollárral szemben, 2018-as eredményvárakozását pedig megerősítette a cég. A légiközlekedési, főként turbinákat gyártó üzletág 6,5%-ot növekedett, az egészségügyi üzletág 9%-ot, ami bizakodásra adott okot a cégnek, hogy tartsa 2018-as várakozásait. Az gázturbinákat gyártó üzletág tovább szenved, közel 10%-kal esett ott az árbevétel. Piacnyitást követően 6%-kal emelkedik az árfolyam, ezzel áttörvén a rövidtávú mozgóátlagokat. Több elemzőház azonban még óvatosságra intett, mondván, hogy továbbra is kérdéses az idei célok elérhetősége.

Donald Trump twitteren odaszólt az OPEC-nek, miszerint nem elfogadható, hogy mesterségesen magasan akarják tartani az olajárakat. Ez azért is érdekes, mert Szaúd-Arábia, az OPEC feje relatíve jó viszonyt ápol az Egyesült Államokkal, az oroszokkal pedig pont most igyekszenek békülni. A hírekre kisebb esésbe kezdett az amerikai típusú WTI kőolaj árfolyama.

Végül 1 milliárd dolláros bírságot fizet a Wells Fargo az ügyfelek megtévesztése körüli botrány miatt, ami egybecseng a bank előzetes várakozásával. Ez részvényenként csupán 0,2 dollárt jelent, ami bőven a napi átlagos mozgástartományon belül van.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás