Optimista képet fest a légiközlekedési piacról a Boeing

2018.04.25. 15:22 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak jelentős elmozdulást az amerikai határidők piacnyitás előtt. A Dow stagnál, az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-kal esik.

Kedvező kilátásokat fogalmazott meg a Boeing a légiközlekedési piac várható alakulásával kapcsolatban első negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat vezérigazgatója, Dennis Muilenburg szerint a következő években 6-7%-kal emelkedhet évi átlagban a légiutas-forgalom, és a világ jelenlegi „teljes flottája” 20 év alatt kétszeresére emelkedhet. Emiatt a vállalat tovább növeli gyártókapacitásait és 2020-ra több mint évi 900 repülőgépet gyárthat majd. Ez pedig jelentős növekedés lehet még a tavalyi rekordévhez képest is, amikor 763 repülőgépet szállított le a cég. A vállalat egy részvényre jutó eredménye 3,64 dollár lett a várt 2,58 dollárral szemben, mindezt 23,4 milliárd dolláros árbevételen realizálva a várt 22,3 milliárd dollárral szemben. Egész éves árbevétel-célján nem módosított a cég. A részvények 2%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Ismét pozitív meglepetéssel rukkolt elő negyedéves gyorsjelentésében a Twitter. Az árbevétel 665 millió dollár lett a várt 606 millió dollárral szemben, ami 21%-os növekedés év/év alapon és 2 éve nem látott növekedési ütem. Az egy részvényre jutó eredmény 0,16 dollár lett a várt 12 dollárral szemben. A napi aktív felhasználók száma 10%-kal emelkedett (konkrét számadatot nem közöl továbbra sem a cég), míg a havi aktív felhasználók száma 3%-kal 336 millió főre. A növekedés főként a nemzetközi szegmens 53%-os növekedésének volt köszönhető az USA 2%-os növekedésével szemben, ezzel már a teljes árbevétel felét teszi ki. Az erős bázis miatt negyedév/negyedév alapon a gyengébb 2016-os évre hajazhat a következő negyedévekben az árbevétel a menedzsment szerint. Ekkor a második és harmadik negyedévben nagyjából stagnált majd ezt követően 16%-kal emelkedett. Ez kicsit elrontotta a kezdeti jó hangulatot, de ezzel együtt is 2%-kal emelkedik piacnyitás előtt az árfolyam.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás