Egyre közelebb

2018.05.14. 15:19 • Erste Uzsonna

Minimális 0,1-0,2%-os emelkedést indukálnak az amerikai határidők piacnyitás előtt, miután az USA és Kína közti kapcsolat pozitív fejleményeket mutat.

Azt követően, hogy Trump ismét megengedte az amerikai vállalatoknak, hogy a bajban lévő kínai ZTE-nek beszállítsanak, Kína ismét elkezdte vizsgálni az amerikai Qualcomm felvásárlási ajánlatát az NXP-re, amit ezidáig felfüggesztett, hátráltatván az akvizíciót. Ez azt mutatja, hogy igyekszenek egymás felé közeledni a felek, amit az is megerősít, hogy Kína ma hajnalban bejelentette, hogy Liu He alelnök holnap az USA-ba utazik egyeztetni Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszterrel.

A Pentagon megvédte azon véleményét, miszerint a közelgő felhőalapú szolgáltatások nyújtására szóló tenderét a győztes mindent visz alapon írja ki. A Pentagon szerint ez tenné lehetővé azt, hogy esetleges új funkciók a lehető leghamarabb kerüljenek bevezetésre. Piaci források szerint ez azt valószínűsíti, hogy valóban az Amazon lehet a befutó. A Bloomberg információi szerint a Pentagon 1,63 milliárd dollárt költhet felhőalapú szolgáltatásokra a következő öt évben, ami ha igaz, csupán elenyésző részét jelenthetné az Amazon ebből az üzletágból származó jövedelmének. 2017-ben az Amazon ezen üzletágból származó árbevétele 17,5 milliárd dollár volt, ami azóta is dinamikusan növekszik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás