Izgalmas napnak nézünk elébe az USA-ban

2018.05.23. 15:31 • Erste Uzsonna

Kitarthat a tegnapi rosszabb hangulat a mai amerikai kereskedésben, miután a határidők 0,6-1% közötti mínuszt indukálnak piacnyitás előtt.

Kicsivel piacnyitást követően érkeznek a májusi beszerzési menedzser indexek az USA-ból, amik az eurozónában komolyabb negatív meglepetést keltettek. Amennyiben ezek az USA-ban az utóbbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is kedvező képet mutatnak, az tovább erősítheti a dollárt az euróval szemben.

Magyar idő szerint este 8 órakor publikálja a Fed május eleji ülésének jegyzőkönyvét, amelyben az inflációt érintő témákra fókuszálhatnak a befektetők. Az infláció az USA-ban az utóbbi hónapokban erősen megközelítette a Fed 2%-os szintjét, kérdés, hogy erre miként tekint a jegybank. A kamatdöntést követő közleményben kihangsúlyozta a jegybank a szimmetrikus inflációs cél létét, így a jegyzőkönyvben is olyan részletek láthatnak napvilágot, amik azt mutathatják, hogy egy kicsivel 2% feletti infláció esetén sem fog kapkodni a kamatemeléssel a jegybank.

Az online terjeszkedés nyomást helyezett a Target profitmarzsára az első negyedévben, aminek köszönhetően az egy részvényre jutó eredmény 1,32 dollár lett a várt 1,39 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 3%-kal nőttek az értékesítések, ami kicsivel jobb lett a vártnál. A most folyó negyedévre 1,3-1,5 dollár közötti tisztított EPS-t vár a cég, míg az elemzők ezelőtt 1,35 dollárt várnak, ami szintén pozitívum. A befektetők azonban inkább a megugró költségekre fókuszáltak, így közel 5%-kal esik az árfolyam piacnyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás