Sok izgalmat tartogat a hét a tengerentúlon

2018.05.28. 15:24 • Erste Uzsonna

A mai pihenőnapot követően zsúfolt hétnek nézhetnek elébe a befektetők az amerikai piacon. Szerdán az ADP munkanélküliségi adat lát napvilágot, ami az előhírnöke lesz a pénteki amerikai munkaerőpiaci adatnak. Ugyanezen a napon lát napvilágot a második negyedéves amerikai GDP felülvizsgálata, ahol nem várnak változást a korábbi 2,3%-os értékhez képest az elemzők. Emellett a szerdai napon a Fed Bézs könyve is publikálásra kerül.

Csütörtökön a személyi jövedelmek és kiadások április alakulásáról kaphatunk pontos képet, valamint az ezen adatokból számolt inflációs mutató is napvilágot lát (PCE), ami a Fed által kiemelten figyelt inflációs mutató. Pénteken a munkanélküliségi adatok mellett az ISM feldolgozóipari indexét is érdemes lesz figyelni.

A Wall Street Journal értesülései szerint jóváhagyhatja Kína az amerikai Qualcomm felvásárlási ajánlatát az NXP Semiconductors-ra, amennyiben garanciát kap arra, hogy az USA ejti a ZTE-vel szemben kivetett szankciókat. Amennyiben ez az egyezség mindkét fél részéről létrejön, tovább közeledhetnek egymáshoz a felek, ami kedvező hír lehet a piacoknak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás