Vegyes adatok a tengerentúlról

2018.05.30. 15:19 • Erste Uzsonna

A javuló nemzetközi piaci hangulat javulásával az amerikai határidők is kisebb emelkedést mutatnak piacnyitás előtt. Összességében 0,2-0,5% közötti pluszokat láthatunk.

Minimális mértékben, 0,1 százalékponttal lefelé korrigálták az első negyedéves amerikai GDP-t az adatok első felülvizsgálatát követően. A fogyasztói kiadások korábbi 1,2%-os évesített növekedését 1%-ra lefelé korrigálták, ami mellett a készletek változása és a nettó export lefelé korrekciója is negatívan hatott az adatra. Az első negyedéves GDP szezonális hatások miatt gyakran gyengébb teljesítményt mutatott az USA-ban az elmúlt években, így ehhez képest felpattanás várható a második negyedévben, amit több eddig már napvilágot látott makroadat is megerősít.

A várt 190 ezerrel szemben 178 ezer fővel bővült a magánszektorban foglalkoztatottak száma az USA-ban az ADP adatai szerint, ráadásul az előző havi 204 ezres adatot 163 ezer főre lefelé korrigálták. Az adat önmagában kissé visszafogottabb képet fest az amerikai munkaerőpiacról, azonban érdemes megvárni a pénteki átfogó adatokat, amiknek sokkal nagyobb hangsúlyt tulajdonítanak a befektetők.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás