Sokkal okosabbak lehetünk a hét végére

2018.06.11. 15:29 • Erste Uzsonna

Nem mutatnak érdemi elmozdulást a vezető amerikai részvényindexek piacnyitás előtt, a Dow és az S&P500 stagnál, míg a Nasdaq 0,2%-kal esik.

A mai nappal egyelőre csendesen indul a hét a tengerentúli piacokon, azonban holnaptól kezdve felpörögnek az események. Magyar idő szerint kedden hajnali 3 órakor veszi kezdetét Donald Trump és Kim Dzsong Un történelmi találkozója, amely során a felek Észak-Korea denuklearizációjáról állapodhatnak meg. Az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo szerint az amerikai szankciók az ország ellen mindaddig érvényben maradnak, amíg Észak-Korea teljes mértékben eleget nem tesz ennek a feltételnek.

Kedden emellett a májusi inflációs adatok érkeznek a tengerentúlról, ahol a maginfláció az elemzői konszenzus szerint 2,2%-ra tovább emelkedhet a korábbi 2,1%-ról. Kérdés, hogy az idén tapasztalható emelkedő trendnek hamarosan vége lesz-e, mielőtt kénytelen lenne az eddig gondoltnál nagyobb mértékben a fékre lépni a Fed.

Szerdán véget ér a Fed két napos kamatdöntő ülése, amelyet követően napvilágot látnak a jegybankárok kamatpályára vonatkozó várakozásai (dot plot). Mivel a 25 bázispontos kamatemelés már borítékolva van, ez a tényező, illetve a frissített gazdasági előrejelzések hozhatnak izgalmakat.

Végül pedig csütörtökön májusi kiskereskedelmi, majd pénteken szintén májusi ipari termelési adatok érkeznek, amik fontos indikációt jelenthetnek a második negyedéves GDP-növekedést illetően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás