Váratlanul távozni kényszerül az Intel vezér

2018.06.21. 15:38 • Erste Uzsonna

Egyelőre nincsenek nagyobb mozgások a tengerentúli piacok nyitását követően, a Nasdaq 0,2%-kal emelkedik, a Dow 0,3%-kal esik, az S&P500 stagnál.

Azonnali hatállyal távoznia kell vezérigazgatói székéből Brian Krzanich-nak, az Intel vezérének. Helyét átmenetileg Robert Swan pénzügyi igazgató veszi át. A pontos részletekről egyelőre még nem érkezett hír, annyit lehet tudni, hogy Krzancih egy másik munkavallóval való kapcsolata miatt vétett a cég belső szabályai ellen. Emellett a cég megemelte második negyedéves egy részvényre jutó eredményvárakozását 0,85 dollárról 0,99 dollárra. Az árfolyam komolyabb volatilitással reagált a hírekre, azonban jelenleg tegnapi záróára körül tartózkodik.

Váratlanul gyenge lett a philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe júniusra. Az index értéke 19,9 pont lett a várt 29 ponttal szemben, ami a legpesszimistább elemzői várakozást is alulmúlta. Elképzelhető, hogy már itt is megjelenik az USA és Kína közti kereskedelmi feszültség, ami a Fed szerint már kézzel fogható egyes amerikai vállalatok esetében. A hírekre a dollár átmeneti gyengeséget mutatott a főbb devizákkal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás