Most éppen jobb lábbal kelt Trump

2018.06.27. 15:33 • Erste Uzsonna

Enyhe pluszokban tartózkodnak az amerikai indexek (+0,1-0,2%) kicsivel piacnyitást követően.

Donald Trump azt szeretné, ha az Amerikai Kongresszus hatalmazná fel a hatályos bizottságot arra, hogy kidolgozza az USA-ba irányuló külföldi beruházásokra vonatkozó pontos korlátozásokat. Ez egy sokkal általánosabb lépés lenne, mint a korábban belengetett esetleges elnöki rendelet, amivel Trump külön a kínai beruházásokat korlátozná. Hírfoszlányok erről már korábban is napvilágot láttak, azonban miután Fehér Házi források megerősítették ezt, az amerikai határidők 0,5%-os emelkedéssel reagáltak. A rendeletről hírek már e hét péntekén érkezhetnek.

Kilenc havi mélypontjára csökkent az USA kereskedelmi többlete május hónapban. Az exportok az előzetes adatok szerint 2,1%-kal emelkedtek a hónapban, míg az importok csupán 0,2%-kal. Igazán érdekes a következő havi adat lesz, ugyanis júniusban léptek életbe az USA acél- és alumínium-behozatalra vonatkozó importvámjai.

Második hónapja csökken a tartós fogyasztás cikkek rendelésállománya a tengerentúlon. Májusban 0,6%-os visszaesés volt megfigyelhető a várt 1%-os visszaeséssel szemben. A volatilisebb nem védelmi célú és repülőgép-megrendelésektől tisztított adat 0,2%-os visszaesést mutatott, azonban az előző havi adatot 2,3%-os növekedésre felfelé korrigálták. Ez pedig továbbra is egy erős második negyedéves gazdasági növekedés irányába mutat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás