Meddig tart ki az optimizmus?

2018.07.09. 15:42 • Erste Uzsonna

Fél százalék körüli emelkedéssel kezdik a hetet a vezető amerikai indexek, továbbra is a nagy technológiai cégek vezetik az emelkedést. A kereskedelmi háborús félelmek továbbra is ott vannak a levegőben, azonban a piacok átmenetileg megörültek annak, hogy azonnal nem eszkalálódott tovább az USA ás Kína közti kereskedelmi konfliktus a pénteki importvámok életbelépését követően.

A héten e konfliktus mellett a gyorsjelentési szezon kezdetét lesz érdemes figyelni. Az elmúlt két negyedévben sorra azt láthattuk, hogy a vártnál jobb jelentésekre sokszor eséssel reagálnak az adott részvények. Amennyiben ez most is így lesz, az technikailag nem tartogat sok jó a nyárra, ám amennyiben ez a tendencia megfordulna és jó jelentésekre kedvező árfolyamreakciót látnánk, az bizakodásra adhatna okot. Ebből a szempontból főként a J. P. Morgan, a Wells Fargo és a Citigroup pénteki jelentését érdemes figyelni.

A jelentések mellett csütörtökön érkeznek a júniusi inflációs adatok, ahol a maginflációra már 2,3%-os év/év alapú emelkedést várnak az elemzők. Kérdés, hogy a Fed-nek mi lehet a tűréshatára egy esetlegesen tovább emelkedő infláció esetén.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás