Rekord amivel nem fog büszkélkedni a Google

2018.07.18. 14:44 • Erste Uzsonna

A Dow, S&P és a Nasdaq határidős indexe is 0-0,2% közötti csökkenést mutat.

Rekordnak számító 5 milliárd dolláros bírsággal sújtotta az európai versenyfelügyelet az Alphabet-et (Google) a versenyszabályok megsértése miatt. A rekordot eddig is a Google tartotta a tavalyi 2,4 milliárd eurós bírsággal. Ezen túlmenően 90 napon belül meg kell szüntetnie a jogsértő gyakorlatot, vagyis nem kényszerítheti az Android operációs rendszert használó telefongyártókat, hogy a Google alkalmazásait preferálják, például böngésző és kereső. Bár a rekordösszegű bírság várható volt, a döntés súlyossága még így is meglepő, így 0,5%-os eséssel reagált rá az Alphabet részvények árfolyama.

Kevesebbet kockáztatott mégis többet nyert a Morgan Stanley a második negyedévben. A bank profitja 43%-kal emelkedett és 1,3 dolláros EPS-t ért el, ami felülmúlta az 1,11 dolláros piaci várakozást. Jól teljesített a bank kereskedési részlegei (részvény és kötvény is) és a vállalti tranzakciókból (M&A és IPO) származó bevétel is növekedett. Ráadásul a kereskedési bevételek úgy növekedtek, hogy a bank kockázat vállalása csökkent az 1 napos kockáztatott érték (VaR) 44 millió dollár volt a tavalyi 51 millió dollárral szemben. A kedvező hírekre közel 3%-ot ugrott a részvények árfolyama a határidős kereskedésben.

A vártnál kevésbé volt aktív júniusban az amerikai ingatlanpiac. Mindössze 1,17 millió házépítést kezdtek el a várt 1,3 millió helyett és a kiadott építési engedélyek 1,27 milliós értéke is elmaradt a várt 1,33 milliótól. Mindkettő komolyabb visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás