Záporoznak a jó gyorsjelentések a tengerentúlról

2018.07.24. 15:29 • Erste Uzsonna

Az erős gyorsjelentéseknek köszönhetően 0,5% körüli pluszba kapaszkodtak fel az amerikai határidők piacnyitás előtt, amivel az S&P500 tovább folytathatja útját korábbi 2.873 pont körüli történelmi csúcsa felé.

Felülmúlta az elemzői várakozásokat az Eli Lilly második negyedéves gyorsjelentésében, ezzel jól kezdték a gyógyszergyártók a jelentési szezont. A vállalat 6,4 milliárd dolláros árbevételen (várt: 6,1 mrd) 1,5 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 1,3 dollárral szemben. Emellett egész éves profitvárakozását is megemelte a cég a korábbi részvényenkénti 5,1-5,2 dolláros sávról 5,4-5,5 dollárra, mindezt úgy, hogy gyógyszeráremelésekkel idén már nem számol a cég, amivel Donald Trump nyomásának igyekeznek megfelelni. A vállalat emellett tőzsdére viszi az utóbbi időben gyengébben muzsikáló állategészségügyi üzletágának kevesebb, mint 20%-át, amit szintén pozitívan fogadtak a befektetők. A részvények 3%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Az egészségügyi szektortárs, a Biogen is felülmúlta a várakozásokat a második negyedévben, miután 5,8 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 5,2 dollárral szemben. Emellett egész éves eredményvárakozását is megemelte 24,9-25,5 dollárra részvényenként a korábbi 24,3-25,2 dollárról, ami ezzel nagyjából megfelel az elemzői konszenzusnak. A jó teljesítmény részben a vállalat gerinc eredetű izomsorvadás kezelésében használt, Spiranza nevű készítményének egyre szélesebb körű térnyerésének volt köszönhető. A vállalat jövőjét nagymértékben befolyásolhatja egy holnapi esemény, amelynek keretében egy, az Alzheimer kór kezelését segítő készítmény pontos részleteit prezentálják. Korábban már 20%-ot emelkedtek a vállalat részvényei arra a hírre, hogy az Eisaival közösen fejlesztett készítmény lassította a kór lefolyását, a pontos részletek azonban még kritikusak lehetnek. Többen azonban nem várnak, piacnyitás előtt 7%-kal emelkedik az árfolyam a kedvező jelentésre.

Jót jelentett a Verizon is a második negyedévre, ami 1,20 dolláros tisztított EPS-t jelent a várt 1,14 dollárral szemben 32 milliárd dollár feletti árbevételen. A telekommunikációs cégeknél kiemelten figyelt adat, az előfizetők számának alakulása is kifejezetten jó képet mutatott, ami összesen 531 ezer új előfizetőt jelent szemben a Bloomberg 436 ezres elemzői konszenzusával. A hírekre 2%-kal emelkednek a részvények piacnyitás előtt.

Végül pedig az F-35-ös vadászgépeket is gyártó Lockheed Martin is erős negyedéves számokkal örvendeztette meg befektetőit. A vállalat 4,05 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 3,9 dollárral szemben, míg egész éves várakozását a 16,75-17,05-ös sávban határozta meg. Ez pedig jóval felülmúlja az ezelőtti 16,2 dolláros elemzői konszenzust. Piacnyitás előtt közel 3%-kal emelkedik a részvények árfolyama.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás