Visszanyal a fagyi

2018.07.25. 15:40 • Erste Uzsonna

Továbbra sincs érdemi elmozdulás a tengerentúli piacokon, az S&P500 stagnál, a Dow 0,3%-kal esik, a Nasdaq pedig 0,2%-kal emelkedik piacnyitást követően.

A Whirlpoolhoz hasonlóan a General Motors is áldozatul esett a Donald Trump által acélra és alumíniumra kivetett importvámoknak. Tegnap a Whirlpool részvényei 14%-ot estek a negyedéves jelentést követően, miután a megnövekedett acélárak komoly mértékben növelték a vállalat anyagköltségeit, nyomást gyakorolván ezáltal a profitmarzsra. Most hasonlót figyelhetünk meg a General Motorsnál is, miután a vállalat a megugró acél- és alumínium-árakra hivatkozva visszavágta idei éves profitvárakozását. Mindez az eddigi 6,5 dolláros egy részvényre jutó profitvárakozással szemben 6 dolláros profitvárakozást jelent az idei évre. A megugró nyersanyagárak mellett az argentin peso és a brazil reál gyenge teljesítménye kedvezőtlenül hat a cég számaira. Ezen szembeszelek ellenére azonban továbbra is optimista a cégvezetés, a kínai piacon például továbbra is nagyon sikeresek. Ez azonban egyelőre kevés az üdvösséghez, a vállalat részvénye 6%-kal esnek piacnyitást követően.

Hiába verte meg a Boeing az elemzői várakozásokat a második negyedévben, a visszafogott egész éves profitvárakozás miatt esést mutatnak a vállalat részvényei piacnyitás után. A vállalat 24,3 milliárd dolláros árbevételen (+5% év/év alapon) 3,33 dolláros tisztított EPS-t ért el, mindkét szám kissé felülmúlva a várakozásokat. A kereskedelmi célú repülőgépeket gyártó divízió árbevétele kissé alulmúlta a várakozásokat, ráadásul a KC-46 típusú üzemanyag utántöltő repülőgép gyártási költségei váratlan megugrást mutattak, amik 300 millió dollárral rontották addicionálisan az operatív eredményt. Egész éves egy részvényre jutó profitvárakozását a 14,3-14,5 dolláros sávban tartotta a cég, míg az elemzői konszenzus ennek a sávnak a tetejét várja. Ennek következtébe2%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

8,9 milliárd dolláros árbevételen 0,61 dolláros tisztított EPS-t ért el a Coca-Cola a második negyedévben, ami kisebb mértékben felülmúlta az elemzői konszenzust. A bevételek organikus növekedése 5%-ot tett ki év/év alapon, ami kifejezetten jónak mondható. A hírekre 1,7%-kal emelkedik a részvényárfolyam piacnyitás után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás