Nagyot dobbantott a Walmart

2018.08.16. 16:06 • Erste Uzsonna

Pozitív kezdés tapasztalható a tengerentúlon piacnyitás követően, a Dow a Walmart erős negyedéves jelentésének köszönhetően 1,3%-kal emelkedik. Az S&P500 és a Nasdaq sem panaszkodhatnak, mindketten 0,7%-kal emelkednek.

Több mint egy évtizede nem nőtt ilyen tempóban a Walmart árbevétele, mint az elmúlt negyedévben. Amerikában a legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az érétkesítések 4,5%-kal nőttek, miközben az elemzők csupán 2,4%-os bővülésre számítottak. A vállalat összességében 128 milliárd dolláros árbevételen 1,29 dolláros tisztított EPS-t ért el, felülmúlván a 126 milliárd dolláros árbevétel- és 1,22 dolláros EPS-várakozást. Az online érétkesítések kifejezetten gyors ütemben, 40%-kal növekedtek év/év alapon, ráadásul az idei teljes gazdasági évre hasonló ütemmel számol a cég. Ez pedig azt mutatja, hogy sikerrel veszik fel a versenyt az Amazonnal a piacon. A sikeres jelentés követően egész éves egy részvényre jutó profitvárakozását is megemelte a cég a korábbi 4,75-5 dolláros sávról, 4,9-5,05 dollárra. A kedvező számok részben az élelmiszer-üzletág erős teljesítményének voltak betudhatóak, amit szintén az online üzletág sikere húzott. Piacnyitás követően kilőtt a részvények árfolyama, 9%-os emelkedés látható.

A Walmart jelentését követően piaczárás után az Nvidia számait lesz érdemes kiemelten figyelni, valamint a szintén a félvezetőszektorban érdekelt Applied Materials-ét.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás