Igazítunk a Richter pozíción a közelgő fontos bejelentés előtt

2018.08.17. 14:08 • Erste Ötletgyár Maxi

Jól teljesítet az augusztus elején nyitott Richter vételi ötletünk. Az árfolyam időközben körülbelül 7%-ot emelkedett és nemrégiben a csökkenő trendcsatornából is sikerült kitörnie az árfolyamnak. Így technikai oldalról minden adott a további emelkedéshez.

Mivel jelentős emelkedési potenciált látunk, ezért technikai célárfolyamunkon egyelőre nem változtatunk, azt továbbra is 5.895 forinton tartjuk, miközben 12 hónapos fundamentális célárunk változatlan. Ugyanakkor az emelkedést kihasználva stop megbízásunk emelését javasoljuk a rövidtávú mozgóátlagok alá, 4.960 forinthoz. Ezzel a stop megbízásunkat gyakorlatilag a beszállási pontunk szintjére húzhatjuk, így lényegében kizárhatjuk a kezdeti kockázatunkat.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Fontos döntés közeleg

Az amerikai gyógyszerfelügyelet, az FDA augusztusban hagyhatja jóvá az Esmya amerikai bevezetését. Egyes piaci spekulációk szerint akár már ma, de az amerikai értékesítési partner az Allergan és az FDA kommunikációjában is hivatalosan csak augusztus került megnevezésre konkrét időpont nélkül. Februárban az FDA augusztusra halasztotta a döntését, összhangban az Európában folyó májkárosodáshoz kötődő vizsgálatokkal.

Európában alapvetően kedvezően zárult a vizsgálat, megkötésekkel, de piacon maradhatott az Esmya. Amerikában is kedvező döntésre számítunk, itt is valószínűleg az Európához hasonló korlátozások fognak érvényesülni.

Az amerikai értékesítési partner, az Allergan korábban 0,5-1 milliárd dollár közé becsülte a potenciális maximális éves értékesítését a készítménynek, ami némileg optimistának tűnik, de jól mutatja, hogy milyen hatalmas piac nyílhat meg egy kedvező döntéssel a Richter számára Amerikában. Piaci potenciálját tekintve az Esmya a már sikeres bevezetésen túlesett Vraylarhoz hasonlítható, még akkor is, ha a két gyógyszer teljesen más betegségtípusok kezelésére alkalmas.

A Vraylar értékesítési felfutását alapul véve akár már a 2019-es évben is mintegy 100 millió dolláros árbevételt generálhat, vagyis néhány tízmillió dollárral járulhatna hozzá a Richter profitjához.

Kedvező döntés esetén, még abban az esetben is, ha az európaihoz hasonló megkötésekkel engedik piacra a készítményt pozitív árfolyam reakcióra számítunk.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás