Jól állta a pofont a Richter

2018.09.03. 14:30 • Erste Ötletgyár Maxi

Augusztus 21-én az FDA úgy döntött, hogy egyelőre nem hagyja jóvá a Richter Esmya készítményének amerikai bevezetését. Ez pedig újabb csúszást jelent az amúgy is már csúszó megjelenésben. Ami negatív hír, de mi továbbra is bízunk abban, hogy ha késve is de betörhet az Esmya az amerikai piacra is.

A piaci aggodalom sem volt szerencsére tartós. A bejelentést követően nagy forgalommal, több mint 1 millió darab részvény cserélt gazdát 5.100 forintig esett a Richter árfolyama és azóta szépen ismét emelkedik az árfolyam.

Az elmúlt napok emelkedését kihasználva stop megbízásunkat ismételten megemeljük és a nagy forgalmú napon kialakult mélypont alá 5.080 forinthoz javasoljuk a stop megbízásunkat felhúzni. Ennek aktiválódása esetén már profit realizálására nyílna lehetőségünk. Mivel továbbra is erősnek tartjuk a Richtert ezért nem változtatunk a technikai alapon meghatározott 5.895 forintos javasolt kiszállási árfolyamunkon, miközben a Richterre megfogalmazott intézményi ajánlásunk változatlanul 7.200 forintos célárfolyam, vételi javaslat megfogalmazása mellett.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Az Aberdeen volt a hunyó

Az év első felében komolyabb okok nélkül zuhant a részvény, mely során az árfolyam 5.800 forint környékéről egészen 4.500 forintig esett. Már ekkor is sejthető volt, hogy a háttérben valamelyik nagytulajdonos, potenciálisan az Aberdden eladásai állnak, de bizonyosak, csak az augusztusi hosszúhétvégét követően lehettünk, amikor az Aberdden bejelentette, hogy 5% alá csökkent a tulajdonrésze a korábbi 10% közeléből. A bejelentést a piac fellélegzéssel fogadta, ugyanis kiderült, hogy mi okozta a hónapokig tartó lejtmenetet. Másrészt a bejelentés azt is jelentheti, hogy nagyvalószínűséggel egyelőre véget értek az Aberdeen eladásai, így nem kell tartani egy újabb erős eladói nyomás kialakulásától.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás