Ne tévesszen meg senkit az ADP adat

2018.09.06. 15:49 • Erste Uzsonna

Vegyesen kezdték az amerikai indexek a mai kereskedést, a Nasdaq 0,3%-os esésével továbbra is alulteljesítő. Az S&P500 0,1%-kal esik, a Dow ugyanennyivel emelkedik.

A várt 200 ezerrel szemben csupán 163 ezer fővel bővült a magánszektorban foglalkoztatottak száma az ADP adatai szerint az USA-ban augusztusban, ami 10 hónapos mélypontnak felel meg. Messzemenő következetéseket az adatból azonban nem érdemes egyelőre levonni. Egyrészt az utóbbi időben gyakran nagyobb eltérést mutatott az adat a minden hó első péntekén megjelenő munkaerőpiaci statisztikától, másrészt gyakoriak a nagyobb revíziók az adatsorban. Harmadrészt pedig 1969 decembere óta nem látott mélypontjára esett az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban az elmúlt héten, ami pedig kifejezetten feszes munkaerőpiacról árulkodik. Arra, hogy mi a pontos igazság a holnapi átfogó munkaerőpiaci statisztikák világíthatnak rá.

A mai napon is a galambok uralták a Fed tornácát, mind Neel Kashkari, mind James Bullard megismételte azon nézeteit, miszerint túl gyorsan halad a Fed a kamatemelésekkel. Ez se tévesszen meg senkit, ugyanis a jelenlegi 17 monetáris tanácstag közül, akik között évente rotálódnak a szavazati jogok ők képviselik a legóvatosabb nézet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás