Bérrobbanás Amerikában

2018.09.07. 14:54 • Erste Uzsonna

A határidős indexek alapján ma is tovább folytatódhat az amerikai részvény piacok csökkenése. A határidős indexek 0,3-0,6%-os csökkenést mutatnak. Ma is gyengén teljesít a technológiai szektor, így a 3 nagy index közül a Nasdaq teljesít leggyengébben.

2,9%-kal növekedtek z átlagos órabérek Amerikában, ami egyrészt pozitív meglepetés a korábbi és egyben várt 2,7%-hozképest. Ráadásul az elmúlt évek leggyorsabb ütemű növekedését jelenti. A magánszektorban foglalkoztatottak száma 204 ezerrel, a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma pedig 201 ezerrel bővült. Mindkettő felülmúlta a várakozásokat és ismételten jelentős eltérést tapasztalhattunk a tegnap megjelent ADP foglalkoztatottsági adathoz képest, melynek lehetőségére tegnap felhívtuk a figyelmet. A jelentős foglalkoztatottsági bővülés ellenére 3,9%-os stagnált, míg a piac arra számított, hogy 3,8%-ra csökkenhet. Változatlanul feszes munkaerőpiac uralkodik az USA-ban ami a munkabér növekedésében is tetten érhető volt.

Bár ma folytatódnak Kanadával az egyeztetések a NAFTA megállapodásról azonban valószínűtlen, hogy már ma sikerüljön megállapodásra jutniuk, hiába zajlanak konstruktív mederben az egyeztetések.

Jövő hét szerdán mutathatja be az Apple az új iPhone-okat, ráadásul a pletykák szerint egyből három telefont leplezhetnek le. Egyet, ami leváltja a most futó sorozatot, továbbá egy nagyobb, illetve egy kisebb kijelzővel rendelkező készüléket is bemutathatnak. A Goldman becslése szerint az Apple nem lesz szégyenlős az árazást illetően és 850 dollárra árazhatja az iPhone 9-et. Egyes becslések 700 dollár körüli árat is elképzelhetőnek tartanak, bár ez valószínűtlen az EPS-re gyakorolt negatív hatás miatt. Az új telefonon kívül várhatóan egy új okos órát is bemutat az Apple.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás