Megkezdődött az „időközi választások” spekuláció

2018.09.10. 15:23 • Erste Uzsonna

Számos piaci szereplő elkezdte az időközi választásokhoz köthető spekulációt, amihez maga Donald Trump is táptalajjal szolgált számos Twitter üzenetben. Szerinte a gazdaság jó pár százalékkal gyorsabban növekedett az intézkedéseinek köszönhetően, ahhoz képest, mintha a demokraták győztek volna. Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy sok munka áll még a csapata előtt. Mindeközben az inkább az ellentáborban hívők azon spekulálnak, hogy jön-e olyan demokrata fölény a novemberi választások alkalmával, amivel elindítható egy bizalmatlansági eljárás az elnökkel szemben. Ugyanis abban nem kételkedik senki, hogy egy esetleges demokrata hatalomátvétel esetén ez bekövetkezik. Mások inkább piaci oldalról közelítik az eseményeket. A statisztikák azt mutatják, hogy a szeptemberi periódus általában inkább lejtmenetet szokott hozni, amely októberben kiteljesedik, hogy aztán az index mintegy 2 százalékkal zárja magasabban az évet, min ahogy a júliust befejezte. Időközi választások évében a szeptemberi teljesítmény hasonló más évekéhez, de októbertől kezdve inkább emelkednek az indexek, és a választásokat követően – függetlenül azok eredményétől – további emelkedés szokott jönni, és az „átlagos évekhez” képest mintegy 4 százalékponttal magasabban szokott zárni az S&P500 index.

Az amerikai határidős indexek emelkedést mutatnak, ugyanis a részvények többsége emelkedéssel készül kezdeni a napot.

A Tesla-t (+3 százalék) vételre ajánlják a Baird és a Bernstein elemzői, a jelentős csökkenés után, s annak köszönhetően, hogy felpöröghet a Model3 értékesítése.

Az Apple (+0,2 százalék) azután készül nagyobbat emelkedni, hogy tegnap Trump elnök a nap végén a „mélybe” küldte az árfolyamot azzal, hogy szerinte az USA-ba kellene áthoznia a termékek gyártását.

Az Alibaba (-1,5 százalék) vezérigazgatója, Daniel Zhang veszi át az elnöki teendőket Jack Ma-tól az elkövetkező 12 hónap során, míg az ikonikus vezető ügyvezető elnök marad a hatalomátvételig.

Az Amazon (+0,9 százalék) célárfolyamát 2.100 dollárról 2.250-re emelte a Citi elemzője.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás