A WTO-hoz fordult Kína

2018.09.11. 15:26 • Erste Uzsonna

Csökkenéssel kezdődhet a mai kereskedés a tengerentúlon. A határidős kereskedés alapján az S&P 0,4%-os, a Dow és a Nasdaq 0,5%-os eséssel indíthatja a mai kereskedést.

A WTO-hoz fordult Kína, mivel szerinte az USA megszegi a világkereskedelmi megállapodásokat azzal, hogy sorozatosan vámokat vet ki a Kínából származó importtermékekre.

Átmenetileg enyhén gyengült a Florence hurrikán ereje, mely még így is 4-es erősségű, azonban arra lehet számítani, hogy a vihar ereje a következő napokban ismét erősödni fog, így megközelítheti az 5-ös erősséget is.

A kereskedelmi háború kockázatai ellenére is emelte a kínai piaccal kapcsolatos várakozásokat a piac gyors bővülése, elsősorban a középosztály dinamikus növekedése miatt. A Boeing előrejelzése szerint 2037-ig 7.690 új repülőgépre lesz szüksége Kínának, mintegy 1.200 milliárd dollár értékben. Ez 6%-kal magasabb előrejelzés, mint a tavaly szeptemberi 20 éves előrejelzésben szerepelt. A megemelt kilátások hidegen hagyták a befektetőket, a részvény 1%-ot csökken a nyitást megelőzően, ugyanis attól még, hogy a kínai repülőgép piac a vártnál gyorsabban fog növekedni továbbra is kérdéses, hogy abból mekkora szeletet hasíthat majd ki a Boeing.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás