Célkeresztben a technológiai papírok

2018.09.12. 16:17 • Erste Uzsonna

Vegyesen indult a mai kereskedés a tengerentúlon. A Nasdaq 0,4%-ot csökkent, az S&P és a Dow enyhén emelkedik. A technológiai papírok csökkenéséhez hozzájárul, hogy több globális nagy IT társaság is eséssel reagált arra a hírre, hogy szeptember 26-án a szenátus kereskedelmi bizottsága meghallgatást fog tartani adatbiztonsági kérdésekben. Erre elsősorban a Twitter árfolyama reagált negatívan, 3% fölötti esés látható.

Magyar idő szerint este 7-kor kezdődik az Apple éves nagyszabású rendezvénye. A három bemutatandó telefonról már a képek is kiszivárogtak. Ezek alapján telefon peremtől epremig érő kijelzőt fog kapni. Az egyik nagy kérdés a technikai háttér, hogy a találgatásokkal összhangban tényleg áttérnek-e a 7 nanométeres technológiára. A másik pedig természetesen az ár lesz. Az iPhone X-nél láthattuk, hogy működött a magas árak stratégiája. A piaci konszenzus arra számít, hogy a 700 dolláros átlagárat fogja tudni tartani az Apple. Az egyéb hardware-ek terén egy olcsó laptopról és az iWatch megújításáról is pletykálnak.

Augusztusban a élelmiszer és energiaárakkal szűrt amerikai termelői árak 2,3%-kal emelkedtek, szemben a várt és a múlt havi 2,7%-kal. Így akár a holnapi inflációs adat is meglepetést tartogathat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás