Vámháború közepén csökkentek az importárak

2018.09.14. 14:49 • Erste Uzsonna

Optimista hangulatban indulhat a kereskedés a tengerentúlon. A határidős indexek a pozitív tartományban találhatóak. A Dow és az S&p 0,1-0,2%-os pluszban tartózkodik. 0,3%-os emelkedésével ma is a Nasdaq a vezető index.

Hiába vetett ki Trump vámokat az import árindex hó/hó alapon így is csökkent. Igaz a csökkenést nagyrészt az olajár vezette, másrészt pedig egyelőre relatíve kevés termék ellen lépett ténylegesen életbe a vám. Augusztusban az olajárakkal szűrt importárak 0,2%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest.

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom csak 0,1%-kal bővült jócskán elmaradva a 0,4%-os várakozástól. Igaz a múlt havi növekedési becslést 0,5%-ról 0,7%-ra javították. Meglepőnek tekinthető a kiskereskedelmi forgalom alacsony növekedése, de a havi szintű adat nagyon volatilis tud lenni.

Megérkezett a Florance nevű hurrikán az Egyesült Államokba. A mostanra 1-es erejűvé szelídült hurrikán Észak-Karolinába, Wilmington partjainál érte el a szárazföldet. Miutána vihar veszített erejéből a legnagyobb kockázatot az áradások lehetősége jelenti.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás