A Fed-re szegeződik a héten a piac szeme

2018.09.24. 15:52 • Erste Uzsonna

0,3-0,5% közötti mínuszokkal kezdődik a kereskedés az amerikai piacokon, miután az USA és Kína közti kereskedelmi háborús félelmek ismét felerősödtek az elmúlt napok eseményeit követően.

Ezt leszámítva egyelőre fontosabb hírek nélkül indul a hét, talán a Comcast 5% feletti esését leszámítva, amit a Sky-ra tett győztes ajánlatával „érdemelt” ki. 39 milliárdos dolláros ajánlata tovább rontja a vállalat jelenleg sem elhanyagolható eladósodottságát, így a befektetők erősen megkérdőjelezik, hogy valóban megért-e ennyit az üzlet.

A hét során szerdán érkezik majd a Fed kamatdöntő ülése, ahol a piac gyakorlatilag biztosra veszi a kamatemelést. A főbb kérdés a további iránymutatás, amiről Jerome Powell sajtótájékoztatójából, illetve a jegybankárok kamatvárakozásaiból (dot plot) kaphatunk pontosabb képet, amit csak negyedévente tesz közzé a jegybank.

Emellett az amerikai külpolitika továbbra is fontos szerepet kap a héten, ugyanis kedden találkozik Donald Trump Shinzo Abe, japán miniszterelnökkel. Ugyanezen a napon Cecilia Malmstrom EU-s kereskedelmi biztos és Robert Lightizer, amerikai kereskedelmi főbiztos is találkoznak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás