Masszív célár érkezett az Nvidia-ra

2018.09.28. 15:22 • Erste Uzsonna

Csökkenést vetítenek előre a határidős indexek a mai napon, 0,3% körüli mínuszokat láthatunk. Egyfelől az európai tőzsdék olaszok miatti gyenge teljesítménye nyomhatja rá bélyegét a hangulatra, másrészt a negyedév utolsó napján elképzelhető, hogy egyes alapok kevesebb részvényt szeretnének kimutatni a periódust lezáró jelentéseikben.

Masszív céláremelés érkezett az Nvidia papírjaira, az Evercore elemzője kereken 100 dollárral 400 dollárra emelte célárfolyamát, ami így a legmagasabb a konszenzuson belül. Az elemző azzal indokolta döntését, hogy a menedzsmenttel való találkozás után úgy gondolja, hogy a cég alkothat meg bizonyos standardokat a mesterséges intelligencia terén, emellett pedig a számítógépes játékoknál használt grafikus kártyák terén továbbra is nagyon erős teljesítményt nyújthat. A részvények 2%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Enyhén elmaradt a személyi jövedelmek egyenlegének növekedése az USA-ban augusztusban, miután hó/hó alapon 0,3%-os növekedést láthattunk a várt 0,4%-kal szemben. A személyi kiadások egyenleg 0,3%-kal emelkedett, ami megfelelt a várakozásoknak az előző havi 0,4%-os emelkedést követően. Az ezen adatból számolt inflációs mutató, amit a Fed kiemelten figyel a vártnak megfelelő 2,2%-ra lassult a korábbi 2,3%-ról. A maginflációs mutató a vártnak megfelelő 2%-on stagnált. Ezzel összességében nem okoztak érdemi meglepetést az adatok, a belső fogyasztás ez alapján továbbra is erősnek tűnik, éppen a Fed inflációs célja mellett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás