Láthatóan leharap a marzsokból az erősebb dollár

2018.10.02. 15:52 • Erste Uzsonna

Semleges tartományban kezdik a vezető amerikai indexek a mai kereskedést.

5,7 dollárról 5,65 dollárra vágta vissza a Pepsi harmadik negyedéves gyorsjelentésében egész évre vonatkozó EPS előrejelzését az erős dollárra hivatkozva. Könnyen elképzelhető, hogy más exportorientált vállalatok esetében is hasonlóra számíthatunk a mostani jelentési szezonban, ami így kisebb mértékben ugyan, de rányomhatja a bélyegét az előttünk álló gyorsjelentésekre. A negyedéves számok egyébként a vártnál kissé jobbak lettek, és egész éves organikus bevétel-növekedési várakozását is megemelte a cég 3%-ra. A nemzetközi piacok továbbra jól teljesítenek, míg az amerikai piac is javulást mutat, de csak visszafogott tempóban. Piacnyitás után 1,5%-kal esnek a részvények.

Ma tovább lovagolhatja a Tesla a kedvező hullámot, miután a cég által korábban előrejelzett 50-55 ezres sávnak megfelelően összesen 53.329 Model 3-ast gyártottak az idei harmadik negyedévben. Amennyiben a Model S-t és Model X-et is vesszük összesen 80,412 Tesla gördült le a gyártószalagról, ami 50%-os növekedés a második negyedévhez képest. Az árfolyam piacnyitást követően nem mutat érdemi elmozdulást.

November elsejétől 15 dollárra növeli az óránkénti minimálbért az Amazon az USA-ban, emellett az Egyesült Királyságban is emeli a garantált minimumot, közölte a vállalat. Ezzel a lépéssel ismét a hagyományos kiskereskedelmi láncokra helyezte a cég a nyomást, mivel többségük jelenleg 10-12 dollár közötti óránkénti minimálbért fizet.

A várt 9%-nál nagyobb mértékben, összesen 11%-kal estek a Ford eladásai szeptemberben év/év alapon, ami miatt kisebb mínuszban nyitották a cég részvényei a mai kereskedést.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás