Jó tempot diktál az Adidas

2018.10.04. 16:17 • Erste Ötletgyár Maxi

A bukdácsoló európai piacon is jól tartja magát az Adidas, melynek árfolyama egy széles emelkedő trendcsatornában mozog és hamarosan új törénelmi magasságokba emelkedhet az árfolyam. A rövidtávú mozgóátlagok (a 20 és a 30 napos) visszatesztelésre kerültek és innen várja az árfolyam a megfelelő időpontot az elrugaszkodásra.

AZ MACD indikátoron megérkezett a vételi jelzés, mellyel újabb lendületre tehet szert az Adidas, mellyel könnyedén új történelmi csúcsra emelkedhet az árfolyam.

A veszteséglimitáló stop-loss megbízást a szeptemberi lokális mélypont (203,8 EUR)alá 201,5 euróhoz javasoljuk elhelyezni.

A javasolt kiszállási pontot az emelkedő trendcsatorna felső élének jelenlegi értéke alá, 229 euróhoz javasoljuk elhelyezni. Így a pozíció hozam-kockázat arány eléri a 2:1-es arányt.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Enyhe alulértékeltség

A szektortársakkal összehasonlítva az Adidas enyhén alulárazottnak tűnik az előretekintő P/E és EV/EBITDA alapján is. A legközebbi versenytársnak számító Nike például P/E alapon 20%-kal magasabb értékeltségen forog, miközben lényegében azonos növekedést vár a piac a két társaságtól.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

A növekedés motorja

Az Adidas-nál rendkívül kedvező a növekedési momentum. Az első félévben több térségben is kétszámjegyű növekedést ért el a társaság. Így például 14%-kal nőtt árbevétele Oroszországban és a FÁK térségében, 15%-kal Latin-Amerikában, 16%-kal Észak-Amerikában is 19%-kal Ázsiában.

Ezekben a térségekben a növekedés továbbra is töretlen, így az Adidas szárnyalása továbbra is kitarthat ezekben a térségekben. Miközben az Adidas előrejelzése szerint a profitmarzsok növekedhetnek az idei év folyamán.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás