20%-kal többet érhet a BUX index

2018.10.08. 11:00 • Erste Ötletgyár Mini

Az elmúlt hetekben frissítettük a magyar részvényekre vonatkozó célárainkat. A ma reggeli nyitó árakkal kalkulálva a Waberer’s részvényeit tartjuk messze a legattraktívabbnak, célárunk több mint duplája a jelenlegi árfolyamnak. A Richter részvényeinél 36%-os, az OTP-nél pedig 24%-os felértékelődési potenciált látunk és összességében is elmondható, hogy pozitívan ítéljük meg a magyar részvénypiac helyzetét.

A profitnövekedés az egész régióban és Magyarországon is stabil, mintegy 5 százalék körül lehet a javulás mértéke. Ugyanakkor értékeltségi oldalon a magyar piac egyre attraktívabb. Az elmúlt egy év során a 12 hónapos előremutató P/E ráta 10 alá bukott, és most már inkább 9 körül van, ami elmarad a historikus átlagtól.

A BUX index esetében 20%-os felértékelődésre számítunk egy éves időtávon. Ennek kalkulációjánál azzal a feltételezéssel éltünk, hogy azokat a részvényeket, amelyekre nincs célárunk, jól értékeltnek tartjuk, vagyis feltételezzük, hogy fair értékükön forognak. Vagyis felértékelődési potenciáljuk a tőkeköltségükkel (cost of equity) egyezik meg, mely modellünk alapján 10,5%.

A részvényekre megfogalmazott ajánlásokat, célárakat és a felértékelődési potenciált az alábbi táblázatban foglaltuk össze.

Forrás: Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás