Érkezik a Fed jegyzőkönyve

2018.10.17. 15:32 • Erste Uzsonna

Egyelőre a tegnapi nagyobb emelkedés korrekciója jellemezheti a mai kereskedés elejét az USA-ban, a határidős indexek 0,5% körüli esést indukálnak piacnyitás előtt. Ez pedig arra enged következtetni, hogy továbbra sem nyugodott meg a piac, így továbbra is érdemes kiemelten figyelni a 200 napos mozgóátlagokat főbb indexeknél.

A mai napon nem érkezik olyan gyorsjelentés a vállalati szektorból, amely valamely éllovas, a piac által kiemelten figyelt céget érintene. Magyar idő szerint 8 órakor azonban a Fed publikálja legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, ami megmozgathatja a piacokat. Elsősorban a jegybank inflációról alkotott világképét lehet érdemes figyelni, ugyanis ha ez még mindig inkább konzervatív, az továbbra is féken tarthatja a hosszabb hozamokat. Ez pedig a részvénypiacnak kedvezhet. Emellett azonban fontos figyelni, hogy mennyire eltökélt a további kamatemelésekkel a Fed, egy továbbra is stabil kamatemelési pálya ugyanis nyomást helyezhet a részvénypiacra.

Ahogyan több másik makroadatot is, úgy a lakáspiaci adatokat is nagyban befolyásolta szeptemberben a Florence hurrikán hatása. A megkezdett lakásépítések és a kiadott építési engedélyek száma így visszaesést mutatott az előző hónaphoz képest és a konszenzust is alulmúlta, azonban messzemenő következtetést ebből még korai levonni.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás