Nem mindenki emelne kamatot a Fed-nél

2018.10.18. 15:32 • Erste Uzsonna

Ismét negatívabb hangulatban indíthatják a vezető tengerentúli indexek a mai kereskedést, fél százalék körüli mínuszt mutatnak a határidők. Ez könnyen lehet, hogy a hosszabb hozamok további emelkedésével van összefüggésben, a 10 éves hozam például a Fed tegnapi jegyzőkönyvének publikálása után ismét 3,2% környékére emelkedett. Itt a 3,25% egy fontosabb szint, amit figyelni érdemes.

James Bullard, a St. Lousi-i Fed elnöke szerint nagyjából a megfelelő helyre emelte a Fed az alapkamat szintjét a szeptemberi kamatdöntő ülésen. Szerinte a mérsékelt inflációs várakozások, a kedvezőtlen demográfiai trendek, illetve az alacsony munkanélküliség és az infláció közötti kapocs hiánya mind ezt támasztják alá. Bullard régóta a legkonzervatívabb Fed jegybankárok egyike, idén nem szavazótag a Nyíltpiaci Bizottság kamatdöntő ülésein. Vele szemben a tagok többsége az alapkamat további fokozatos emelését preferálja.

Továbbra is relatíve magasan tartózkodik a philadelphiai Fed üzleti bizalom indexe, miután 22,2 pont lett októberre a várt 20 és az előző havi 22,9 pontot követően.

5 ezer fővel 210 ezer főre csökkent az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban az elmúlt héten, ami továbbra is egy feszes munkaerőpiacról tanúskodik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás