Jó jelentések hátán próbál emelkedni Amerika

2018.10.19. 15:02 • Erste Uzsonna

Ismét emelkedni próbálnak az amerikai határidők, miután a gyorsjelentési szezon továbbra is erős amerikai belső fogyasztásról árulkodik. Az S&P500 és a Dow 0,3%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal emelkedik.

4%-kal növekedtek év/év alapon a Procter & Gamble organikus bevételei a gazdasági első negyedévében az elemzők által várt 1,9%-kal szemben, ami az utóbbi öt év legjobb értéke. A vállalat szerint főként az amerikai piac jó teljesítménye állt emögött, főként a szépségápolási cikkek teljesítettek az általuk vártnál jobban. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1,12 dollár lett a várt 1,09 dollárral szemben, mindezt 16,7 milliárd dolláros árbevételen érte el a cég a várt 16,5 milliárd dollárral szemben. A vállalat számára most kezdődött 2019-es gazdasági évre változatlanul 2-3%-os organikus bevétel-növekedést és 3-8% egy részvényre jutó profitnövekedést vár a cég. A jelentést követően …%-kal emelkednek a vállalat részvényeinek árfolyama piacnyitás előtt.

Szintén a vártnál jobb eredményeket szállított a most zárult második gazdasági negyedévre a North Face, Vans, Timberland vagy Eastpack márkákat tulajdonló a VF Corp. Az 1,43 dolláros tisztított EPS a legoptimistább elemzői várakozásokat is felülmúlta, a konszenzus 1,31 dollár volt. Egész éves egy részvényre jutó profit-előrejelzését 3,65 dollárra emelte a cég az eddigi 3,52-3,57 dolláros sávról. A részvények …%-kal emelkednek piacnyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás