Még olcsóbbá vált a Caterpillar

2018.10.24. 15:34 • Erste Ötletgyár Mini

Negyedéves eredmény

A cég vezérigazgatója szerint továbbra is kifejezetten jól alakul a kereslet a vállalat főbb piacain (ami a negyedéves számokból is látszik), a növekvő alapanyagköltségeket pedig áremelésekkel több, mint kompenzálni tudják. Igaz, hogy a globális feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek negatív trendet mutatnak az utóbbi hónapokban, ami alapvetően a növekedési ütem lassulását jelzi előre az iparban, de ez a cég piacait a jelen állás szerint kevésbé érinti. Elképzelhető, hogy a BMI-k által sugallt gyengeség mögött az autógyártók és beszállítóik jelentik a főbb okot, akik most több sebből is véreznek. A világban tapasztalható továbbra is erős belső fogyasztás miatt ez azonban elképzelhető, hogy csupán átmeneti lesz.

A vállalat előremutató P/E alapon ezzel az eséssel az utóbbi 20 évet jellemző értékeltségi sáv aljára került (10 környéki előremutató P/E), miközben a következő két évben rendre 10%-kal bővülhet a profit a konszenzus szerint. Ez azt sugallja, hogy most igen olcsók a részvények.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

A technikai képből az látszik, hogy a csökkenő trendcstorna alja és a 119 dollárnál lévő rés megfogták az árfolyamot, innen akár fordulat is következhet a jelenlegi túladottságot is figyelembe véve. Elsőként a tegnap hagyott rést 123 és 129 dollár között próbálhatja betölteni az árfolyam.

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás