Szokásos mozgását folytatja az OTP

2018.10.24. 16:10 • Erste Ötletgyár Maxi

Az oldalazó sáv alsó éléről ismét felfelé pattant el az OTP árfolyama, így szépen teljesít két hetes ajánlásunk. Az elmúlt napok emelkedését kihasználva kockázatlimitáló stop-loss megbízásunkat megemeljük a 9.840 forintos támaszszint alá 9.790 forinthoz, ezáltal csökkentve pozíciónk kockázatát.

A technikai kép pozitív és változatlanul arra számítunk, hogy rövidtávon tesztelhetjük a sáv felső élét is 10.700 pont magasságában. Ezért a javasolt 10.660 forintos kiszállási pontunkon nem javaslunk változtatást.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Újabb akvizíció a láthatáron

A szerb Vecernje Novosti szerint az OTP lehet a befutó a SocGen szerbiai egységének megvásárlására. Ez egy erős, 20 százalék körüli megtérüléssel működő bank, így ennek az ára valószínűleg könyv szerinti érték fölött lenne, annak ellenére, hogy a szerb bankok az alatt forognak és a legutóbbi vétel, a Vojvodjanska banka is a könyvszerinti érték 75 százalékán kelt el, 125 millió euróért. Szóval, ha vételárként a könyvszerinti érték 120 és 150 százalék közötti értékét tekintjük, akkor a bank 415-480 millió euróba kerülne. Ezt az OTP könnyedén ki tudja fizetni, s még ez is értékteremtő lenne. Ugyanis az EPS-t egy durva számítás szerint mintegy 70 forinttal növelhetné az új szerzemény, amely pár száz forintos értéknövekedést jelenthetne az OTP részvényárban. Egy szó, mint száz, kíváncsian figyeljük az eseményeket.

Mit jelent a Lakástakarék pénztárak kiesése?

Az LTP-k állami támogatása az OTP-t sem hagyta érintetlenül, hiszen a második legnagyobb állománnyal rendelkezett. Azonban tavaly mindössze 2,4 milliárd forintos profitot ért el ez a leányvállalat, ami a csoportszintű eredménynek az 1%-át sem éri el. Vagyis becslési hibán belül van, ráadásul hosszú akár 10 éves kifutási ideje is lehet az élő szerződéseknek, ha mégis megpróbáljuk számszerűsíteni, akkor azt mondhatjuk, hogy hatása a fair értékre nézve a 100 forintot sem éri el. Vagyis ez a jogszabályi változtatás érdemben nem érintette a bankcsoport fundamentumait.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás