Majdnem az összes soron erős lesz a MOL III. negyedéve

2018.10.29. 14:17 • Erste Ötletgyár Mini

A MOL október 31-én piacnyitás előtt jelent. Mi 192 milliárd forint tisztított CCS-alapú EBITDA-ra számítunk a vállalattól.

A kutatás-termelés 90 milliárd forint EBITDA eredményt érhet el a magasabb termelésnek köszönhetően (a becslésünk az időszakra 111 ezer hordóegyenértékes/nap), míg a Brent ára kismértékben emelkedett (75,3 dollár/hordó volt a III. negyedév átlagára szemben a II. negyedév 74,4 dollár/hordó értékével). A dollár is jelentősen erősödött a forinttal szemben, a negyedév átlagárfolyama 278,9 volt szemben a II. negyedév 266,3-as értékével.

A feldolgozás-kereskedelem 73 milliárd forint tisztított CCS-alapú EBITDA-t érhet el. A finomítói marzsok 5,8 dollár/hordó értékre nőttek az előző negyedév 5,5 dollár/hordó értékével szemben, míg a petrolkémiai marzsok 362,3 euró/tonnára süllyedtek a korábbi 367,8 euró/tonnáról. A fogyasztói szolgáltatások 37 milliárd forint EBITDA-t érhet el az erős fogyasztói kereslet és a magas nem-üzemanyag árréseknek köszönhetően. A gázüzletág EBITDA-ja 8 milliárd forint lehet a negyedévben.

Összességében a III. negyedév erős lehet, a kiváló eredményt a három fő szegmens, a kutatás-termelés, a feldolgozás-kereskedelem és a fogyasztói szolgáltatások egyaránt erősítették.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás