OTP: Ismét erős eredmény várható

2018.11.06. 12:50 • Erste Ötletgyár Mini

Az OTP november 9-én, péntek hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését.

Várakozásunk szerint 87,7 milliárd forintos korrigált adózott eredményről számolhat majd be a bank, ami több mint 10%-os növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, viszont még így is elmaradhat a második negyedévben realizált 90,9 milliárd forinttól.

A nettó kamatjövedelem tovább emelkedhetett, elsősorban a volumenhatás miatt, miközben a kamatmarzs Magyarországon és Ukrajnában stabilizálódhat, Bulgáriában pedig még emelkedhet is.

Az egyéb díjak és jutalékok év/év alapon szintén emelkedhettek a volumen növekedése miatt, ez azonban a második negyedévhez képest visszaesést jelent, aminek az oka, hogy az előző negyedévben egy csaknem 10 milliárd forintos egyszeri tétel is javította ezt az eredménysort. Ennek az egyszeri tételnek a hiánya miatt várható, hogy a negyedéves adózott eredmény is elmaradhat az előző negyedéves, rendkívül magas értéktől.

A kedvező makro környezetnek köszönhetően a céltartalékolás továbbra is alacsony szinten maradhat, sőt Magyarországon további visszaírások várhatóak.

A működési költségek ugyan 9,1%-kal emelkedhetnek a tavalyi évhez képest, de még így is enyhén elmaradhatnak az előző negyedév költségszintjétől.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás