Fed-re várva

2018.11.08. 15:08 • Erste Uzsonna

Enyhülni látszik az időközi választásokat követő optimizmus az amerikai részvénypiacon, a határidők 0,2-0,5% közötti mínuszban tartózkodnak piacnyitás előtt.

A mai napon zárul a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ennek közleménye magyar idő szerint 8 órakor lát napvilágot. Ez az, ami ma izgalomban tartja a piacot, noha a várakozás szerint most nem lesz kamatemelés. A legutóbbi ülés óta napvilágot látott Fed kommentárok szerint továbbra is kitarthat az alapkamat fokozatos emelése mellett a jegybank. Jelenleg 2,25%-on tartózkodik az alapkamat, a következő 25 bázispontos emelés decemberben jöhet, ezt 78%-ra árazza a piac. A mai közleményből sok új információ valószínűleg nem lát napvilágot, de az elkövetkező napok, hetek Fed kommentárjai fontos részletekkel szolgálhatnak majd. Ez lesz az utolsó olyan kamatdöntő ülés, amelyet nem követ Jerome Powell Fed elnök sajtótájékoztatója. A jövőben így felértékelődnek azoknak a kamatdöntő üléseknek a szerepei, amelyek után eddig nem szólalt fel a Fed aktuális elnöke.

A mai napon teszi közzé a Walt Disney negyedéves gyorsjelentését. Az élményparkok stabilan növekvő bevétele tovább húzhatja a cég eredményét, a főbb kérdés, hogy a médiacsatornák üzemeltetéséből származó üzemi eredmény visszaesése továbbra is ellensúlyozza-e ezt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás