Továbbra sincsenek túlhevülés jelei az USA-ban

2018.11.14. 15:41 • Erste Uzsonna

Ismét jó hangulatban kezdik a kereskedést a vezető amerikai indexek, kérdés, hogy a mai napon vajon kitart-e ez a kereskedés végéig. A Dow és az S&P500 0,6%-kal a Nasdaq 0,8%-kal emelkedik.

A vártnak megfelelően alakult az októberi infláció a tengerentúlon, ezzel 2,5%-ra ugrott a megelőző havi 2,3%-ot követően. A maginflációs adat 2,1%-os áremelkedést mutatott, ami elmaradt a 2,2%-os várakozástól és az előző havi értéktől. A maginflációs adat azt mutatja, hogy továbbra sem kell tartani az esetlegesen túlhevülő inflációtól az USA-ban, ami egyezik a Fed jelenlegi nézeteivel. Ezekről egyébként ma késő este friss képet kaphatunk, ugyanis Jerome Powell, Fed elnök beszélget Robert Kaplan, dallasi régiós Fed elnökkel a nagyérdemű előtt.

Megverte a várakozásokat a Macy’s harmadik negyedéves gyorsjelentésében, miután 0,27 dolláros tisztított EPS ért el a várt 0,14 dollárral szemben. Ezzel a teljes gazdasági évre 4,1-4,3 dollár közé emelte EPS-várakozását, ami felülmúlja az eddigi 4 dollár körüli konszenzust. A legalább egy év nyitva tartó üzletekben 3,3%-kal nőttek év/év alapon az érétkesítések, ami felülmúlta a 2,8%-os konszenzust. A jó hírekre közel 3%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitást követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás