Kilőtt a Raiffeisen, igazítunk a pozíción

2018.11.19. 12:48 • Erste Ötletgyár Maxi

A Raiffeisen múlt szerdán megjelent gyorsjelentése még a legoptimistább piaci várakozást is felülmúlta, aminek köszönhetően az elmúlt napok stabil árfolyam emelkedésével a kurzus áttörte a csökkenő trendet. Ezzel jelentős tér nyílt meg a további emelkedéshez, hiszen a 200 napos mozgóátlagig szabad az út az árfolyam előtt.

Az emelkedést kihasználva stop-loss megbízásunkat az eredeti 22,9 euróról a 20 napos mozgóátlag alá, 24,3 euróra emeljük fel, ezzel csökkentve pozíciónk kezdeti kockázatát. A gyorsan csökkenő 200 napos mozgóátlag miatt a 27,79 eurós kiszállási pontunkat is csökkentenünk szükséges, 27,69 euróhoz javasoljuk elhelyezni az új kiszállási pontot.

 

Forrás: Bloomberg, Erste

A várakozások is javultak az eredmény után

Az erős harmadik negyedéves gyorsjelentés a növekvő bevételnek és a költségek féken tartásának volt köszönhető és csak kisebb mértékben származott az alacsony céltartalék képzésből. Ez pedig egészséges működésre és piaci környezetre utal, ami táplálja a következő időszakra vonatkozó várakozásokat is.

Az első három negyedévben 1,17 milliárd eurós profitot ért el a bankcsoport, így éves célja (1,2 milliárd euró) lényegében már teljesült is, sőt nagyon megközelítette az eredmény előtti piaci konszenzust is, ami 1,26 milliárd euró volt az egész éves profitra. Az elmúlt napokban viszont az elemzők sem tétlenkedtek, tovább emelték várakozásaikat az erős negyedéves teljesítményre reagálva.

Jelenleg már csaknem 1,3 milliárd eurós adózott eredményre és 3,95 eurós egy részvényre jutó eredményre számítanak. Utóbbival kalkulálva a részvény továbbra is alacsony, 6,7-es előretekintő P/E értékeltségen forog.

A 2019-es kilátások már kevésbé kedvezőek, bár azok is emelkedtek az elmúlt hetekben. Jövőre 3,5 eurós egy részvényre jutó eredményt várnak, amivel számolva 7,7-es előretekintő P/E értékeltségen forognak a részvények, ami szintén kedvező értékeltségnek számít. A 2019-es évet követően pedig ismét emelkedő eredményre lehet számítani.

Vagyis az árazás alapján még bőven lenne tere a további emelkedésnek.

EPS várakozás

 

Forrás: Bloomberg, Erste

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás