Tovább a lejtőn

2018.11.20. 15:43 • Erste Uzsonna

Tovább tart a tisztítótűz az amerikai részvénypiacon a mai napon. Kicsivel piacnyitás után 1,5%-kal esik a Nasdaq és a Dow, míg az S&P500 1,3%-kal. A Nasdaq Composite esetében a 6.600 pont környékén található rés jelenthet egy fontosabb támaszt a nagyobb esés közepette, míg az S&P500 esetében a 2.600 pontos szint, ami igazán számít.

Az elsöprő negatív hangulat abból is látszik, hogy noha a Best Buy kifejezetten erős negyedéves számokat közölt harmadik negyedéves gyorsjelentésében, árfolyama mégis 1%-kal esik piacnyitás után. Az egy részvényre jutó tisztított eredmény 0,93 dollár lett a várt 0,85 dollárral szemben, míg egész éves várakozását is megemelte a cég. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben 4,3%-kal emelkedtek az érétkesítések év/év alapon, ez is felülmúlta a konszenzust.

A Target is ma tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, az erre adott piaci reakcióban nem volt köszönet. Az eredmény csupán kicsit maradt el a várakozásoktól (1,09 dolláros tisztított EPS a várt 1,12 dollárral szemben), azonban mivel több másik kiskereskedelmi cég relatíve jót jelentett eddig, ennek fényében ez kevés volt. Az árfolyam a negatív piaci hangulatban közel 10%-kal esik piacnyitás után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás