Izgalmas hét előtt az amerikai piacok

2018.11.26. 15:31 • Erste Uzsonna

Az elmúlt hetek gyenge teljesítményének ellenére optimistán ugranak bele a hétbe a tengerentúli befektetők, 1-1,5%-os emelkedést mutatnak a határidős indexek piacnyitás előtt.

A jó hangulat elképzelhető, hogy részben az eheti G-20 csúcs előtti spekuláció arra, hogy sikerül valamiféle tűzszünetet kötnie Donald Trumpnak és Xi Jingpingnek. A csúcs pénteken és szombaton kerül megrendezésre, melynek során a két elnök egy személyes találkozóra is sort kerít majd. Trumpnak az USA-ban látott részvénypiaci esés miatt, Xi-nek pedig a kínai gazdasági növekedés lassulása miatt áll érdekében egyezséget kötnie, amivel talán nem súlyosbodik tovább a konfliktus a felek között.

Emellett a Fed felől is fontos információk látnak a héten napvilágot, miután csütörtökön kerül publikálásra a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve. Ezenkívül pedig szerdán Jerome Powell, Fed elnök tart beszédet New Yorkban, ahol ismét pontosabb képet kaphatunk a Fed jövőbeni monetáris politikájának irányáról. Itt azt érdemes figyelni, hogy vajon hogyan vélekedik Powell a kamatemelési ciklus jövőbeli folytatásáról a globális gazdasági növekedés lassulásának fényében.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás