Megértek a tőzsdére az autómegosztók

2018.12.06. 15:47 • Erste Uzsonna

Nagyobb eséssel tértek vissza a tegnapi szünetről a vezető amerikai részvényindexek, 1,5% körüli mínuszokat láthatunk piacnyitást követően. A rossz hangulatot a Huawei pénzügyi igazgatójának USA részéről elrendelt letartóztatása katalizálta, ami újabb árnyékot vet az USA és Kína közti érzékeny viszonyra, ami a hétvégén már éppen kedvező fordulatot mutatott.

Benyújtotta a tőzsdére lépés előkészítéséhez szükséges dokumentumokat az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek az amerikai Lyft autómegosztó vállalat, az Uber nagy vetélytársa a szektorban. Azt egyelőre még nem határozta meg a vállalat, hogy mennyi részvényt és milyen áron szeretne tőzsdére bocsátani. Az ügyhöz közel álló források szerint jövő év március, áprilisa tájékán szeretne az IPO-ra sort keríteni a cég. A versenytárs Uber is hasonló terveket szövöget, akár már jövő év első felében tőzsdére jöhetnek a legfrissebb hírek szerint.

179 ezerrel nőtt a magánszektorban foglalkoztatottak száma az USA-ban az ADP adatai szerint novemberben, ami elmaradt a 195 ezres várakozásoktól és az előző havi 225 ezertől. Ez egy kicsit negatív képet fest a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatok előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás