Megteheti az első gesztust Kína

2018.12.11. 15:35 • Erste Uzsonna

Folytatódhat a tegnapi fordulat az amerikai részvénypiacon a határidők állása szerint, 1,2-1,5% közötti pluszokat láthatunk.

A jó hangulat részben annak is köszönhető, hogy egyes negatív fejlemények ellenére tovább haladtak az USA és Kína közti kereskedelmi tárgyalások, ugyanis az ügyhöz közel álló források szerint Kína valóban az USA-ból érkező autóimport vámjának mérséklését fontolgatja. A hírek szerint már a kabinet elé került egy tervezet, ami a mostani 40%-os importvámot 15%-ra mérsékelné. Ez nem csak az amerikai autógyártóknak kedvez (General, Motors, Tesla), de a BMW és a Daimler is örülhet ennek, ugyanis sokat autót importálnak a tengerentúlról Kínába. Kína anno még az USA által kivetett importvámra adott válaszként emelte 40%-ra ezt a tételt a korábbi 15%-ról. Az események azt mutatják, hogy a felszíni feszültségek ellenére, továbbra is igyekeznek megállapodni egymással a felek a kereskedelmi fronton.

A vártnak megfelelően 2,5%-kal nőttek a termelő árak az USA-ban novemberben, míg az élelmiszer-és energiaáraktól tisztított mutató 2,7%-kal nőtt év/év alapon a várt 2,5%-kal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás