Újabb kritikus nap előtt

2018.12.20. 15:23 • Erste Uzsonna

Napközben 1% körüli mínuszban is voltak az amerikai határidős indexek, ennek nagy részét piacnyitásra sikerült ledolgozniuk (0,2% körüli mínuszok). Ezzel együtt sem ígérkezik könnyűnek a mai nap, ugyanis még mindig nem történt változás a szinte már-már pánikszerű esésben, ami az utóbbi napokat, heteket jellemeztek. A fordulatot illetően olyan technikai alakzatok elérkezését érdemes figyelni, mint például egy nagy napon belüli fordulat egy esést követően, amit másnap további emelkedés követ vagy három egymást követő emelkedő nap eljövetelét.

A New York-i indexhez hasonlóan a philadelphiai feldolgozóipari index is nagyobb negatív meglepetést okozott decemberre. Az index értéke 9,4 pontra esett az előző havi 12,9 pontról a várt 15 ponttal szemben. Ezzel egyre több bizonyíték gyűlik össze arra, hogy a globális gazdasági növekedés lassulása az USA-ba is begyűrűzik, hacsak nem az évvégi hatással magyarázható a pesszimistább hangulat.

Nagyjából a vártnak megfelelően alakult az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban az elmúlt héten, miután 214 ezer ilyen kérelmet adtak be. A szám továbbra is egy egészséges munkaerőpiacról árulkodik a tengerentúlon.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás