Feketebárány lett a Morgan Stanley

2019.01.17. 15:11 • Erste Uzsonna

Enyhe mínuszban tartózkodnak a határidős indexek piacnyitás előtt, 0,2-0,3% körüli csökkenést láthatunk.

Lefelé lógott ki a sorból a Morgan Stanley negyedik negyedéves eredménye a nagy amerikai bankok közül, miután egy részvényre jutó tisztított eredménye 0,73 dollár lett a várt 0,89 dollárral szemben. A kötvénykereskedési üzletág bevétele 30%-kal esett év/év alapon 564 millió dollárra, míg a konszenzus 823 millió dollár volt. Ezzel nagyobb visszaesést szenvedett el itt a bank, mint a főbb versenytársak. A részvénykereskedési üzletág csupán stagnált év/év alapon, 1,9 milliárd dolláros bevételt generálván a várt 2 milliárd dollárral szemben. A vagyonkezelési üzletág, ami az utóbbi időben a bank teljesítményét húzta 4,1 milliárd dollár bevételt generált a várt 4,45 milliárd dollárral szemben. A befektetési banki tevékenységből származó bevételek 1,5 milliárd dollárra híztak a várt 1,35 milliárd dollárral szemben, ami a kevés pozitívum egyike volt. A jelentést követő elemzői tájékoztatón optimistább hangnemet ütött meg a menedzsment, azonban ezzel együtt is 4%-kal esnek a részvények piacnyitás előtt.

A New York-i Fed továbbra is romló ipari beszerzési menedzser indexét követően visszapattanást láthattunk a philadelphiai Fed hasonló mutatójában a mai napon. Az index értéke 17 pont lett a várt 9,5 és az előző havi 9,1 pontot követően. Ezzel továbbra is nyitott kérdés, hogy mikor és mekkora lassulás vár az amerikai ipar növekedési ütemére, a globális növekedési lassulás és a szigorodó pénzügyi kondíciók közepette.

A várt 220 ezerrel szemben csupán 213 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami további csökkenés a megelőző 216 ezerről. Az adatból az látszik, hogy továbbra is relatíve feszes az amerikai munkaerőpiac összhangban a Fed tegnap közzétett Bézs könyvével.

Dennis Lockhart, az atlantai Fed korábbi elnöke szerint nem jelentené a mostani kamatemelési ciklus végét az, ha a Fed nem emelne márciusban az alapkamaton. Szerinte még két további kamatemelés kellhet ahhoz, hogy a jegybank elérje a számára nagyjából semlegesnek tartott kamatszintet.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás