Negatív hangulat

2019.02.08. 15:18 • Erste Uzsonna

A növekedési félelmek és a kereskedelmi háború potenciális meg nem oldása miatt továbbra is negatív a hangulat a piacokon. Ráadásul Nagy Britannia és Ausztrália gazdasága is számottevő lassulással néz szembe, legalábbis a jegybankok véleménye szerint. Így az amerikai részvénypiacok követni készülnek európai társaikat a csökkenésben.

Theresa May Írország felé veszi az irányt, az után, hogy tegnap sikerült megegyeznie az EU-val arról, hogy újra a tárgyalóasztalhoz ülnek. Ugyanis az EU teljes mértékben az ír vélemény mögött áll a Brexit kérdésben, mondta Olaf Scholz német alkancellár és pénzügyminiszter. A mai ír találkozó után a jövő héten az EU-val folytatódnak a tárgyalások.

Az amúgy is gyengélkedő DAX indexet még az ág is húzza. Az indexben szereplő Wirecard-ot nem elég, hogy megszállták a szingapúri rendőrök, számviteli csalás miatt, még a német ügyészség is vizsgálatot kezdett ellene részvény manipuláció miatt. Így a részvény 10 százalék körüli zuhanást mutat ma is, ami mintegy 0,2 százalékponttal húzza le a német indexet, hiszen a cég részvényeinek súlya a DAX indexben 1,6 százalékra rúg.

Jelentett a Hasbro, amit a részvényesek nem köszönnek meg. A világ legnagyobb, tőzsdén szereplő játékgyártójának egy részvényre jutó eredménye 1,39 dollár lett a várt 1,52 dollárral szemben. Ugyan 63 centről 68 centre emelték az osztalékot, de ez elmarad a piac által várt 69 centtől. Az európai és amerikai bevételek visszaestek a lassuló játékpiacnak köszönhetően. A részvény 9 százalékos zuhanással reagál a piacnyitás előtti OTC kereskedésben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás