Vegyes képet fest eddig a jelentési szezon az USA-ban

2019.02.11. 15:48 • Erste Uzsonna

Enyhe emelkedéssel nyitották a hetet a vezető amerikai részvényindexek, 0,2-0,3% körüli pluszokat láthatunk.

Továbbra is a pozitív meglepetések dominálnak a mostani gyorsjelentési szezonban az USA-ban, legalább is ami a tavalyi negyedik negyedéves profitokat illeti. Az S&P500-at kitevő vállalatok 2/3-a már jelentett, eddig átlagosan 3,5%-kal felülmúlván a várakozásokat. Az idei évre vonatkozó kilátások terén azonban inkább óvatosan fogalmaztak a cégek, ezek hatására már csupán 5%-os profitbővülést vár az elemzői konszenzus 2019-re, pontosan annyit, amennyit bevétel-fronton. Tehát az utóbbi éveket jellemző bővülése a marzsoknak megállhat, ami nem is olyan meglepő az emelkedő bérek és rekordmagas marzsok láttán. Ugyan a költségcsökkentések továbbra is zajlanak, ebből akár még kisülhetnek pozitív meglepetések, ahogyan ez az elmúlt időszakban jellemző volt.

A héten valószínűleg az Nvidia csütörtöki, piaczárási utáni jelentésére fókuszál majd a piac, miután nemrég profitwarningot közölt a cég. A kérdés, hogy a második negyedéves kilátások már fordulat jeleit mutatják-e majd. Emellett szintén csütörtökön érkezik a Coca-Cola, majd pénteken a Pepsi gyorsjelentése.

Folytatódnak a héten a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína között, ahol a legfrissebb amerikai kormányzati kommentárok szerint továbbra is igen nagy távolságokat kéne áthidalni. Szerdáig bezárólag alacsonyabb szinteken, majd csütörtök-pénteken már magasabb rangú tisztviselők szintjén tárgyalnak a felek. A találkozón az amerikai pénzügyminiszter Steven Mnuchin, és az USA kereskedelmi minisztere, Robert Lighthizer is részt vesznek majd. A feleknek március elsejéig van idejük megállapodni, mielőtt tovább emelné az USA 200 milliárd dollárnyi kínai importra kivetett 10%-os vámját.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás