Már forralja bosszúját az EU

2019.02.22. 15:20 • Erste Uzsonna

Pozitív felütéssel kezdődhet a mai amerikai kereskedés, 0,3-0,4% körüli pluszt mutatnak a határidős indexek piacnyitás előtt.

Szenior EU-hivatalnokok szerint a Caterpillar, a Xerox és a Samsonite termékeit is importvámmal sújthatja az Európai Unió, amennyiben Donald Trump importvámokat vet ki az USA-ba beszállított autókra. A döntést meghozni nagyjából még 90 napja van az elnöknek, amivel valószínűleg komoly csapást mérne a német autógyártókra, de ezzel egy kisebbet az amerikai gazdaságra is. Ez jelen helyzetben inkább nem állhat az érdekében. Az említett vállalatok részvényei enyhe mínuszt mutatnak piacnyitás előtt.

A vártnál gyengébb lett a német Ifo üzleti bizalomindex, miután 98,5 pont lett a várt 98,9 ponttal szemben februárban. A fontosabb, jövőbeli kilátásokat mérő mutató 93,8 pontra esett a korábbi 94,3 pontról, ez szintén alulmúlta a 94,3 pontos konszenzust. Ez összhangban van a tegnapi kifejezetten gyenge feldolgozóipari beszerzési menedzser index-szel, így érdemi változást nem mutat az összképen. A feldolgozóiparban erős korrekció zajlik, de eközben a belső fogyasztás jól húzza a szolgáltatóipart.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás