Örömhír a General Electric-nek

2019.02.25. 15:57 • Erste Uzsonna

Érdemi emelkedéssel kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, miután pozitív fejlemények láttak napvilágot a kereskedelmi tárgyalások felől. Piacnyitás után 0,6-0,8% körüli emelkedést mutatnak a vezető indexek.

21,4 milliárd dollárért eladja a biotechnológiai kutatáshoz szükséges műszereket gyártó üzletágát a Genereal Electric a Danahernek, ezzel fontos lépést tesz a vállalat hatalmas adósságállományának csökkentésére. Érdekesség, hogy a General Eelectric tavaly októberben kinevezett vezérigazgatója, Larry Culp, éppen annak a Danahernek volt a vezére korábban, akinek most eszközei egy részét eladja a cég. A lépéssel lényegesen mérséklődött a vállalat esetleges csődjének az esélye, így a részvényárfolyam 13%-kal emelkedik piacnyitás után. Egyebek mellett a cég azt is bejelentette, hogy március 14-én teszi majd közzé 2019-es évi előrejelzését.

Trump szerint hamarosan létrejöhet a kereskedelmi megállapodás Kínával, azonban akár az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem lesz megállapodás. Trump azt is hozzátette, hogy előbbi szcenárióra lát nagyobb esélyt. Emellett azt is megemlítette, hogy legközelebbi találkozója keretében Xi Jinping, kínai elnökkel konkrét dokumentumot fognak közösen aláírni.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás